Jos haluaa virittäytyä jännittävään tunnelmaan esimerkiksi halloweenina tai muuten synkkänä ja myrskyisenä yönä, kannattaa tutustua anime-piirrettyjen kauhukategoriaan. Seuraavaksi esitellään joitain karmaisevimmista anime-kauhuelokuvista, jotka saavat kylmät väreet käsivarsille. Jokainen niistä on pelottava omalla tavallaan ja joukkoon mahtuu sopuisasti niin vampyyreitä, hirviöitä, urbaaneja legendoja, aaveita, henkiä, zombeja ja demoneita tuonpuoleisesta. Kannattaa huomioida, että näistä suurin osa on tarkoitettu vähintään teini-iässä olevalle yleisölle, ja osaa suositellaan yksinomaan täysi-ikäisten katsottavaksi.

Tokyo Majin

13469474264_21b5058c3c_bKun kuolleet alkavat nousta pikkuhiljaa kuolleista, on koululaisporukan tehtävänä pyrkiä pääsemään heistä eroon. Onneksi tällä porukalla on yliluonnollisia voimia, joita he eivät epäröi käyttää tosipaikan tullen. Tokyo Majin alkaa ehdottomasti kauhuna, mutta elokuvan edetessä siinä on yhä enemmän ja enemmän toimintaleffan elementtejä.

Perfect Blue

Entinen japanilaisen tyttöbändin jäsen ryhtyy näyttelijäksi. Saattaa kuulostaa viattomalta, mutta sitä se ei ole. Perfect Blue tuo mieleen Hitchcockin karmeimmat jännitysmomenttia rakentavat kauhuleffat, sillä siinäkin on käytetty jännitystä ja viipyilevyyttä loistavasti ruokkimaan pelon tunnetta.

Higurashi – When they Cry

Viisi nuorta ystävystä asuvat maaseudulla uneliaassa japanilaisessa kylässä, kunnes he joutuvat kohtaamaan murhien sarjan, joka toistuu samoihin aikoihin joka ikinen vuosi. Elokuva on päälle päin ainakin nopeasti vilkaistuna todella suloinen ja hauska, mutta siihen kätkeytyy monia psykologisia kauhun elementtejä ja brutaalejakin kohtauksia.

Hell Girl

Kirjaudu sisään Hell Girlin verkkosivustolle keskiyöllä, niin hän lähettää yhden valitsemasi henkilön samantien tuonpuoleiseen. Tämä on Hell Girlin perusidea, mutta sen juonion täynnä yliluonnollisia ja karmivia käänteitä, joista joissain on ammennettu inspiraatiota japanilaisesta mytologiasta.

Vampyyriprinsessa Miyu

Miyu on vampyyriksi teininä muuttunut nainen, joka vaeltelee modernissa maailmassa ympäriinsä etsien mahdollisia uhreja, jotka antautuisivat hänen pauloihinsa. Vampyyriprinsessa Miyusta on olemassa sekä TV-sarja, että neljästä jaksosta koostuva paljon kehuttu OVA-versio.

Hellsing

Tämä on vampyyreihin keskittyvä mainio kauhua tihkuva piirretty, joka seuraa vampyyria ja vampyyrinmetsästäjää nimeltään Alucard, sekä hänen naispuolista kumppaniaan nimeltään Seras Victoria. Tämä parivaljakko kulkee halki Englannin etsien ja tuhoten vampyyreitä. Hellsing-sarja on olemassa sekä TV- että OAV-muotoisena.