Mitkä ovat anime-leffoja ja -sarjoja, jotka soveltuvat koko perheen katsottavaksi? On itse asiassa moniakin sellaisia laadukkaita anime-piirrettyjä, joita vanhemmat ja lapset voivat katsoa vierekkäin ilman, että vanhemmat tylsistyisivät tai he kokisivat tarvetta peittää lasten silmät aika ajoin. Seuraavaksi esitellään muutamia koko perheen suosikkeja, joista kaiken ikäiset löytävät jotain mieluista.

Astro Boy

4517115777_3a68173341_bTämä Osamu Tezukan klassikko herättää nostalgisia tunteita etenkin tämän päivän nuorissa ja keski-ikään ehtineissä aikuisissa. Astro Boy oli itse asiassa kaikkien aikojen ensimmäinen anime-piirretty, jota näytettiin Yhdysvalloissa televisiosta. Se oli tosin todella paljon muokattu versio alkuperäisestä, ja senkin jälkeen ohjelmasta on julkaistu lukuisia eri versioita sekä mustavalkoisena että värillisenä. Astro Boy on hauska ja oivaltava anime-piirretty, joka herättää aikuisessakin sisällä asuvan pikkulapsen eloon.

Kissojen valtakunta

Hayao Miyazakilla on ollut näppinsä pelissä kaikenikäisille sopivassa Kissojen valtakunta -piirretyssä, joka kertoo Haru-tytöstä, joka pelastaa kissan autojen keskeltä ja päätyy lopulta Kissojen valtakuntaan ensin vieraaksi ja sitten vangiksi. Haru yrittää paeta vankilastaan ja sinnittelee samalla pysyäkseen ihmisenä. Kissojen valtakunta on yksi Studio Ghiblin monista anime-piirretyistä, mutta moni pitää sitä yhtä taidokkaimmista.

Kikin lähettipalvelu

Toinen esimerkki Studio Ghiblin tuotannosta pohjautuu rakastettuun japanilaiseen lastensatuun. Se kertoo nuoresta noitaoppilaasta, jonka taidot joutuvat koetukselle kun hän muuttaa uuteen kaupunkiin. Siellä noitatyttö käyttää luutaansa lentäessään erilaisissa tehtävissä ja löytää siinä ohessa myös uusia ystäviä. Kikin lähettipalvelu sijoittuu hauskasti fiktiiviseen eurooppalaiseen kaupunkiin. Sen grafiikat ovat todella yksityiskohtaisia ja vaikuttavia. Vaikka lapsille tämä on todella mieluinen valinta, myös aikuiset voivat toden teolla nauttia tarinaan upotetuista pienistä yksityiskohdista.

Naapurini Totoro

Monelle tämä on todellinen anime-elokuvien kuningas. Miyazakin ohjaamassa elokuvassa kaksi pikkutyttöä pääsevät seikkailemaan todellisessa ihmemaassa, kun he huomaavat kotitalostaan löytyvän yliluonnollisia leikkikavereita. Tässä elokuvassa on jotain aivan ainutlaatuista taikaa, joka sulattaa kylmimmätkin sydämet.

Ponyo

Ponyosta sanotaan, että se on paitsi lapsille suunnattu anime-elokuva, se myös vaikuttaa siltä, että sen on tehnyt lapsi! Se kertoo nuoresta pojasta, joka pelastaa kultakalan, joka on itse asiassa meren pohjassa asuvan taikurin tytär. Kun pisara hänen vertaan putoaa vahingossa kultakalan veteen, muuttuu kala yhtäkkiä ihmistytöksi.