Koska anime on äärimmäisen laaja käsite, löytyy sen sisältä tarjontaa oikeastaan ihan jokaiselle ikäryhmälle. Jotkut anime-piirretyt on suunnattu aivan erityisesti nuoremmalle katsojakunnalle tai laadittu siten, että eri ikäiset löytävät niistä jotain itseä miellyttävää ja viihdyttävää. Esimerkkejä tällaisista moniin eri ikäryhmiin vetoavista anime-tuotannoista ovat tietenkin animaatiosarja Pokémon sekä Studio Ghiblin ihastuttava elokuva Naapurini Totoro. Jotkut anime-sarjat ja -elokokuvat on suunnattu yksinomaan aikuisemmalle katsojakunnalle eli teineille tai täysi-ikäisille. Esimerkki aikuisempaan makuun tehdystä animesta on InuYasha. Lapsille soveltuvia anime-sarjoja ja -elokuvia ovat muun muassa Doraemon, Yo-Kai Watch, Avatar: The Last Airbender, The Legend of Korra, Oban Star-Racers, Wakfu, Skyland, Sailor Moon Crystal, Naruto, Fruits Basket, Heroic Age ja Naruto. Monet lapsille suunnatuista anime-ohjelmista ovat todella hyvin toteutettuja ja sisältävät monia moraalisia oppitunteja. Monet sarjoista käsittelevät esimerkiksi yleismaailmallisesti tärkeitä asioita, kuten kiusaamista, yksinäisyyttä ja sitä, kuinka tärkeää on uskoa itseensä.

27417481640_292da000d6_bJapanilaiset kultuuriin sidottu suhtautumistapa esimerkiksi seksuaalisuuteen ja väkivaltaan tarkoittaa sitä, että ne sijoitetaan usein länsimaissa aikuisviihteen kategoriaan. Esimerkiksi Dragon Ball Z on suosittu taisteluanime, mutta monet vanhemmat saattavat pitää sitä liian väkivaltaisena nuorille tai lapsille. Toisaalta on huomattava, ettei Dragon Ball Z kuitenkaan esitä esimerkiksi verisiä kohtauksia nimeksikään, joten on puhtaasti makuasia, pitääkö kyseistä animea liian brutaalina. Lisäksi Japanissa esimerkiksi alastomuus on anime-piirretyissä huomattavasti tavallisempaa ja siten hyväksytympää. Alastomuutta esiintyy myös sellaisissa anime-ohjelmissa, jotka eivät ole erityisesti aikuisille suunnattuja, mutta jotka länsimaiset katsojat mieltävät välittömästä lapsille sopimattomaksi. Tästä johtuen monet animea levittävät tahot luokittelevat animen länsimaisia standardeja noudattaen. Toisaalta esimerkiksi Sailor Moonin kaltaiset anime-sarjat eivät Japanissa ole millään tavalla tarkoitettu seksuaalisesti vihjaileviksi, vaikka niissä esiintyykin nuoria tyttöjä vähäpukeisina. Tämä johtuu osittain siitäkin, että japanilainen koulu-univormu sattuu olemaan sellainen.

Tästä kulttuurieroista kumpuavasta näkemyserosta johtuen monet esimerkiksi amerikkalaisista animealan yrityksistä ovat muokanneet japanilaisia anime-piirrettyjä soveltumaan paremmin länsimaiseen makuun. Käytännössä tämä tarkoittaa seksuaalisen ja graafisesti väkivaltaisen sisällön poistamista kokonaan. Tämän vuoksi monet alkuperäiset animet ovat jonkun verran länsimaisia versioita pidempiä. Usein onkin todella mielenkiintoista vertailla alkuperäistä ja muokattua anime-versiota keskenään.