Kukapa ei haluaisi olla ajan hermoilla ja tietää, mikä on tällä hetkellä todella kovassa suosiossa? Kun satoja anime-sarjoja ilmaantuu kuukausittain ympäri maailmaa näytettäväksi sekä televisiossa että netin streaming-palveluissa, saattaa parhaimpien sarjojen löytyminen tuntua hankalalta tehtävältä. Googlen hakutrendejä, myyntilukuja ja katsomiskertoja tarkkailemalla tietyt anime-piirretyt nousevat kuitenkin selkeästi esille. Seuraavaksi esitellään muutamia tämän hetken suositummista ja keskustelua herättävimmistä anime-piirretyistä.

Pokémon

pokemon-1530315_960_720Pokémon on suunnattu ennen kaikkea nuoremmille animen ystäville, mutta sillä on faneja aivan kaikissa ikäluokissa. Jotkut ovat jopa varttuneet Pokémonin mukana aina sen 90-luvun alkuvaiheista alkaen. Toiset ovat puolestaan vasta hiljattain hurahtaneet Pokémoniin esimerkiksi viime kesän hittipeli Pokémon GO:n myötä. Pokémonissa tehdään tasaisin väliajoin noin parin tai kolmen vuoden välein pientä kasvojenkohotusta, jossa muutetaan tiettyjä elementtejä. Ainoa, joka on ja pysyy, on sarjan päähahmojen eli Ashin ja Pikachun läsnäolo. Pokémon on todella helppo anime seurattavaksi vasta animesta hiljattain innostuneellekin. Jokaiseen jaksoon on mahdollista päästä sisälle, vaikkei sarjaa olisi seurannut aiemmin.

Dragon Ball Z

Vaikka Dragon Ball Z ei enää muutamaan vuoteen ole tuottanut uusia osia, on se yhä yksi kaikkien aikojen suosituimmista anime-sarjoista. Dragon Ball Z pitää sisällään niin kamppailulajeja, kiinalaista kulttuuria, science fictionia, komediaa ja roppakaupalla toimintaa, joka tekee siitä kokonaisvaltaisen paketin.

Naruto Shippuden

Yli kaksi vuotta on vierehtänyt siitä kun ninjaksi mielivän Naruto Uzumakin uusia seikkailuja on päästy seuraamaan. Naruto on energiaa pursuava nuorukainen, joka on äärimmäisen määrätietoinen ja tietää haluavansa olla maailman paras ninja. Naruto joutuu jatkuvasti testattavaksi kun häntä vastaan asettuvat aina uudet, toinen toistaan vahvemmat viholliset.

Inuyasha

15-vuotias Kagome Higurashi on kuin kuka tahansa teini, kunnes hän putoaa vahingossa kaivoon. Tämä ei kuitenkaan ole mikä tahansa kaivo, vaan Kagome joutuu siirretyksi muinaiseen Japaniin, joka on täynnä demoneita ja muita otuksia. Siellä kulkiessaan hän törmää demonikoiraan nimeltä Inuyasha, joka joutui puuhun sidotuksi jo vuosikymmeniä sitten. Kagome vapauttaa Inuyashan ja yhdessä he ryhtyvät metsästämään arvokasta Neljän sielun jalokiveä taistellen matkan varrella demoneita vastaan.